Hej, det är Trisha här, hjärtat och själen bakom Planticum. Idag vill jag dela med mig av en historia som är både en del av min resa och Planticums – vår erfarenhet på ’The Hotel Show’ i Dubai World Trade Center.

Det började som en nödvändig flytt. 2021, i skuggan av en global kris, tvingades jag lämna Sverige och mitt blomstrande Planticum för att flytta till Dubai, en stad av stål och glas, där grönskan tycktes vara en eftertanke. Jag trivdes inte från början, men jag bestämde mig för att göra skillnad, att försöka ge Dubai en gnutta grönska.

Stolt ställde jag ut Planticums ekosystem på ’The Hotel Show’. Responsen var överväldigande – en ström av beställningar vällde in från Abu Dhabi. Planticum blev en sensation i Dubai; efterfrågan var enorm.

Men med framgången kom utmaningar. Att få tag på växter var en evig kamp. Jag sökte desperat efter mossa och tropiska växter, en nästintill omöjlig uppgift i Dubais ökenklimat. Växterna som jag slutligen fick från Nederländerna anlände halvdöda, vilket gjorde verksamheten kostsam och hjärtskärande.

Sedan var det jordblandningen. I Sverige hade jag experimenterat och skapat en perfekt mix, men i Dubai var jorden en besvikelse. Jag köpte olika sorter, de flesta importerade från Thailand, men de var för sura, och mitt uppdrag att återskapa den perfekta jorden blev en närmast Sisyfos-lik kamp.

Tiden var knapp. Inom två veckor skulle jag leverera 41 ekosystem till Abu Dhabi. Paniken var total. Även glaskärlen, de vackra damejeannerna jag importerade från Europa, blev en kostsam del av denna ekvation.

Trots allt detta, levererade jag till Abu Dhabi. Responsen var återigen överväldigande, men denna gång följdes den av klagomål. Ekosystemen kondenserade i den kyliga inomhusmiljön, vilket gjorde dem dimmiga och svåra att se in i. Min glädje övergick i förtvivlan. Jag kämpade för att lösa problemen, men utan framgång.

Dubai var för mig en stad av kontraster. Jag längtade tillbaka till Sverige, till naturen, till den friska luften och möjligheten att öppna ett fönster. Mitt i allt detta, presenterade jag ’Ego Death’-meditationen för ett yogacenter i Dubai. Mot alla odds blev det en succé, och jag var nu nominerad till ”The Hidden Gem 2021” av Dubai Hospitality Group.

Men lyckan var kortvarig. På grund av teknikaliteter diskvalificerades jag från nomineringen. Utbränd och besviken beslutade jag mig för att återvända till Sverige, att börja om från noll.

Dubais erfarenhet formade mig till en starkare kvinna. Jag återvände till Sverige med en förnyad uppskattning för livet och naturen. Nu är jag här, mer motiverad än någonsin att sprida medvetenhet och skönhet genom Planticum till världens alla hörn.

 

Andra dagen av The Hotel Show, Dubai World Trade center 2021. Helt slutkörd. Attraherade mest till min monter, folk häpnade över konceptet, att man aldrig behöver vattna dessa och att de endast växer med hjälp av ljus. Montering med LED belysning blev populärt hos araberna 🙂 Sålde mest till lokalbefolkningen.

Herregud vad jag skäms av att titta på detta, jag hade inte mycket att ställa ut med, gjorde mitt bästa av det jag hade hehe.. jag menar ’the magic happens in the leaves of plant’ vart det det bästa jag kunde komma på? HAHA. Ja, jag var inte ’aligned’ så att säga lol! Mitt sinne var fortfarande kaotisk av flytten, från att sälja vår stora hus i Solna, stockholm till att flytta till ett land jag inte var så förtjust i och leva i en lägenhet på 60:e våningen.. och mitt i detta soppa ställde jag ut här. Jag hade önskat vara i ett bättre tillstånd, och med mer erfarenhet. Det blev en kostsam läxa.

Här står jag igen, genomblöt, som vanligt av värmen. 60 graders hetta och mina plantor i bilen skriker för hjälp medans jag står och knäpper detta foto, har panik men fortsätter kämpa. Händerna nästan bränns av att hålla i varje damejeanne glaskärl eftersom de förvarades i en container utan AC. Det var under covid här så ansiktsmasken är på, glöm inte det 🙂 Extra extra varm luft andas man haha.. ja ni kan tänka er. Har ni någonsin varit i Dubai under sommaren? Då vet ni vad jag pratar om.

SÅHÄR svettiga!!! Såg förfärligt ut! Varje gång jag gick inomhus från helvetes värmen ute så såg mina ekosystem ut såhär, helvete helvete tänkte jag hela tiden. Det tog LÅNG tid att ekosystemen reglerade temperaturen eftersom ac:n ovanifrån kylde ned den kraftigt så det var i obalans hela tiden. Väldigt stressande och oroligt under mässan. Det var inte såhär jag ville presentera mitt verk.

 

Här stannade jag emellan leveranser för att försöka fånga content men ingen bild blev bra, alla ekosystem hettades upp rejält och immade sig på alla uteställen och inomhus. Hur ska detta gå… Förtvivlad stod jag här och bad Gud om hjälp. Tårarna brukade rinna ner på kinderna rätt ofta. Pressen var enorm. Jag själv klarade inte att hålla igång sociala medier samtidigt leverera allt detta. Jag har inte så mycket dokument material från Dubai tyvärr. Det fanns så många regler att följa också när det kom till marknadsföring, man fick inte nämna företag som handlade in mina ekosystem. Inga samarbeten fick uttalas utan vissa licenser, man behövde licenser till allt! Skattefritt javisst men alla utgifter… helvete. Haha.

 

Utöver de 40 jag hade att leverera till Abu Dhabi så levererade jag personligen till alla i Dubai området. Minns detta hus väldigt väl. Det var en palats, en nyrenoverad hus på 900 kvm. De hade ett skottsäkert glasrum för en tiger, de skulle skaffa sig en tiger som husdjur. Det var en ung arabisk kvinna som var gift med någon som jag inte tog reda på vem. De ville ha unika detaljer i sitt hem. Jag placerade denna på deras köksbord och hon tyckte att det passade bra. Men i mitt huvud så såg jag bara *aarrgghh kall marmor skiva=ännu kallare ekosystem* allt var bara problem och error i mitt huvud hahhh. Jag placerade de andra två små ekosystemen på en hylla under LED belysning i samma kök, det såg bra ut för de men denna stora var jag orolig för. Fattar inte varför jag bara sa typ ’ha den helst på ett underlag så att den inte är för kall’ Jag var nog bara skadad av hela mentaliteten där, man skulle bara säga positiva saker och inte ’oroa’ någon. Jag var inte mig själv.

Men vilka fina hem jag besökte! Otroligt vad pengar kan köpa. Därför är Planticum inte bara om att läka, vi motiverar också att våga tro på sig själv med att lyckas uppnå sitt dröm liv. Att skapa sin egna finansiella frihet, så ni kommer att få vara med på min personliga resa dit också. Jag är en multipassionerad entreprenör med vision om en bättre värld! Följ med på resan! Håll dig uppdaterad av kommande samarbete med Swedish Wealth Institute och Robert Kiyosaki här hos Planticum!

 

tack och hej Dubai, hur kan man ens vilja bo där… det förstår jag inte! Men men.. alla får göra egen uppfattning 🙂 Har du varit i Dubai? vad tycker du själv? Skriv gärna till mig om din erfarenhet i Dubai. Följ min podcast och kommentera! 

 

 

Meditationen ’Ego Death’ nominerad av Dubai Hospitality Group 2021. (något positivt av allt hårt arbete)

”I wanna thank my mom..my dad” moment haha!

Det här var min vardag, full påklädd, den obligatoriska ansiktsmasken på och kämpa varje dag 🙂

Hursomhelst, mer av detta kommer i podcast snart, då jag avslöjar allt om Dubai.