Välkommen till vårt galleri av växter här på Planticums hemsida. Jag är Trisha, grundaren av Planticum, och jag vill ta er med på en resa genom den noggrant utvalda flora som utgör hjärtat av våra ’Mini Forest’ ekosystem.

Varje växt i våra ekosystem har valts med kärlek och omsorg, frukten av många års experimentering och passion. Min vision har alltid varit att skapa en levande berättelse, en saga om livets cykler, innesluten i ett glaskärl.

En Balanserad Symfoni av Liv:
För att våra ekosystem ska blomstra över många år, behöver de inte bara vara livskraftiga utan också fortsätta vara estetiskt tilltalande. Därför har jag valt en kombination av långsamt och snabbväxande växter. Denna balans skapar en dynamisk men harmonisk tillväxt, där nya plantor spirar medan andra långsamt bryts ned och återgår till jorden.

En Cykel av Näringsrik Förändring:
När en planta i ekosystemet dör, börjar en fascinerande process. Näringen från den döda plantan tas upp av rötterna hos andra växter. Genom solens energi och det vatten som cirkulerar inom glaskärlet, omvandlas denna näring till liv. Det är en ständig cykel av tillväxt och förnyelse, en spegling av livet självt.

En Levande, Föränderlig Saga:
För att göra upplevelsen ännu mer spännande, planterar jag ibland extra växter som ser fantastiska ut från början men som är avsedda att brytas ned snabbare. Denna process är avsiktlig, för att ge ett starkt intryck i början som sedan tydligt förändras över tid. Det är denna ständiga förändring som är själva kärnan i våra ekosystem – berättelsen om livets början, utveckling och förnyelse.

Säsongens Skönhet:
Växterna i våra ekosystem varierar beroende på säsongens tillgänglighet, men i vårt galleri kan ni se de arter som vanligtvis utgör ett Planticum ’Mini Forest’ Ekosystem. Vi väljer främst tropiska växter som trivs i hög, fuktig och varm miljö – perfekt för att skapa en liten bit av paradiset hemma.

Tack för att ni tar er tid att utforska vårt vackra utbud av växter. Varje planta berättar sin egen historia, och tillsammans skapar de en levande saga som ständigt växer och utvecklas, precis som vi.

Med värme och gröna hälsningar,

Trisha